Lokaliteter for nye streetbasketbaner

I forbindelse med projektet Én bane - én forening skal BørneBasketFonden være med til at etablere streetbasketfaciliteter af mellemstørrelse i 3 forstæder på ca. 15.000 - 30.000 indbyggere. Områderne, der er blevet peget på, er Københavns Vestegn og på Fyn, hvor BørneBasketFonden har været med til at genskabe og opstarte lokale basketball foreninger i fx. Brøndby, Middelfart og Nyborg.


På tværs af byerne på fx. Københavns Vestegn er der en stærk streetbasketkultur, og det er ikke unormalt at krydse kommunegrænserne for at spille sammen med andre. Streetbasketkulturen er dog spredt, ikke særlig organiseret, og desuden mangler der generelt egnede faciliteter til streetbasket. På Fyn er basket i en stærk udvikling, hvor flere og flere spiller basket. Men hvor på Københavns Vestegn og på Fyn er potentialet størst for foreningsopstart, når man etablerer nye streetbasketfaciliteter?


I TOMO Agency har vi lavet en undersøgelse af ovenstående spørgsmål. Vi har undersøgt, hvilke kommuner der er interessante at kigge nærmere på, når BørneBasketFonden i samarbejde med relevante aktører skal beslutte, hvor de nye streetbasketfaciliteter geografisk skal placeres. På den Københavnske Vestegn har vi undersøgt Glostrup Kommune og Brøndby Kommune, og på Fyn har vi kigget nærmere på Middelfart Kommune og Nyborg Kommune.